«ΜΑΚΑΡΟΣ» Άμφισσας: ΗΜΕΡΙΔΑ «ΣΚΑΚΙ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙ»
ΗΜΕΡΙΔΑ «ΣΚΑΚΙ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙ»Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2008 πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Άμφισσας η ημερίδα του τμήματος σκακιού του «ΜΑΚΑΡΟΣ» Άμφισσας (ΓΑΣ Άμφισσας) με θέμα «ΣΚΑΚΙ και ΠΑΙΔΙ» , τα οφέλη και τα θετικά αποτελέσματα της ενασχόλησης του παιδιού με το σκάκι, με ομιλητή ένα σημαντικό άνθρωπο της οικογένειας του σκακιού τον κ. Σπύρο Ιλαντζή.Η εκδήλωση ξεκίνησε με την κοπή της πίτας (προσφορά των ζαχαροπλαστείων ΜΠΑΦΑ και ΣΚΑΛΤΣΩΝΗ τους οποίους και ευχαριστούμε για άλλη μια φορά ) του τμήματος σκακιού από τον κ. Δρόσο Κραβαρτόγιαννο, την παράδοση των δώρων στους τυχερούς της λαχειοφόρου αγοράς, την απονομή των μεταλλίων στους νικητές κάθε κατηγορίας του εσωτερικού πρωταθλήματος . Ιδιαίτερα τιμητική για εμάς ήταν η παρουσία του Αντινομάρχη κ. Λεωνίδα Φάκου καθώς και του Δημάρχου Άμφισσας κ. Ασημάκη Ασημακόπουλου, οι οποίοι μαζί με τους κ.κ. Δρόσο Κραβαρτόγιαννο, Νικόλαο Καραπάνο και Ευάγγελο Κακκανά έκαναν και τις προαναφερθείσες απονομές και φυσικά όλων των παρευρισκομένων τους οποίους και ευχαριστούμε.
Στη συνέχεια ο προσκεκλημένος ομιλητής κ. Σπύρος Ιλαντζής , έλαβε το λόγο και αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την τιμητική πρόσκληση, σημείωσε ότι η παρουσία των εκπροσώπων των Αρχών δείχνει ότι είναι σημαντική η στήριξή τους στο σκάκι σαν στοιχείο αθλητισμού και πολιτισμού για την πόλη. Αναφέρθηκε στο σκάκι χαρακτηρίζοντάς το σαν μια πνευματική δραστηριότητα που απευθύνεται στον σκεπτόμενο άνθρωπο που τον εκπαιδεύει, τον διδάσκει και τον ψυχαγωγεί. Συνδυάζει στοιχεία από επιστήμη , τέχνη και αθλητισμό το οποίο είναι και ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του που του δίνει μεγάλη αίγλη και κοινωνική αποδοχή. «Η σχέση του με την επιστήμη έχει να κάνει με το ότι η θεωρία του σκακιού είναι αυστηρά δομημένη, με την τέχνη στην αναζήτηση της ομορφιάς και η σχέση του με τον αθλητισμό εκφράζεται με τους αγώνες, οι οποίοι ιδιαίτερα τα σχολικά πρωταθλήματα εμφανίζουν τη μεγαλύτερη μαζικότητα.» Στο τέλος απάντησε σε ερωτήσεις των παρευρισκομένων.
Θεωρώντας ότι η παρουσία στην πόλη μας ενός τόσο σημαντικού σκακιστή, επιστήμονα και ανθρώπου οφείλουμε για άλλη μια φορά να τον ευχαριστήσουμε για την τιμή που μας έκανε και βρέθηκε κοντά μας αρωγός στην προσπάθεια του τμήματος σκακιού του «ΜΑΚΑΡΟΣ» Άμφισσας για τη διάδοση του αθλήματος στην περιοχή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: