23ο Διεθνές Τουρνουά "Ακρόπολις 2008"

Ο Ισραηλινός γκρανμέτρ Ίλια Σμίριν, με 7 βαθμούς, ήταν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο νικητής του διεθνούς τουρνουά "Ακρόπολις". Αυτή τη φορά ισοβάθμησε στην κορυφή με το Ρουμάνο γκρανμέτρ Μιρτσέα Παρλίγκρας, υπερτέρησε όμως στα κριτήρια ισοβαθμίας (μέσος όρος Έλο αντιπάλων).
Μισό βαθμό πίσω από τους δύο νικητές τερμάτισε ο Κόλεβ, ο Γερμανός γκρανμέτρ Αλεξάντερ Γκραφ και δύο σκακίστριες, η Γεωργιανή Νανά Τζαγκνίτζε και η Αρμένια Ελίνα Ντανιελιάν. Η Τζαγκνίτζε είναι αυτή που κατέκτησε την τρίτη θέση στα κριτήρια ισοβαθμίας, η οποία πέτυχε και νόρμα γκρανμέτρ!
Παρακάτω, στους 6 βαθμούς, βρίσκεται ο πρώτος έφηβος του τουρνουά, ο Ισπανός γκρανμέτρ Ιβάν Σαλγάδο Λόπεζ, καθώς και ο πρώτος Έλληνας, ο γκρανμέτρ Χρίστος Μπανίκας. Πρώτη Ελληνίδα αναδείχθηκε η Έλενα Ντέμπο και πρώτη νεάνιδα η Ζωή Ιορδανίδου. Τέλος, πρώτοι Έλληνες έφηβοι ήταν οι Τάσος Παυλίδης, Αντώνης Παυλίδης και Παμίνος Κουρούσης.

Δείτε την αναλυτική βαθμολογία των αγώνων εδώ.

Το τουρνουά "Ακρόπολις 2008" διοργανώθηκε από την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία και τη Νομαρχία Αθηνών, που στήριξε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το σημαντικό αυτό αθλητικό γεγονός. Χορηγός των αγώνων ήταν το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Οι αγώνες διεξήχθησαν στο ξενοδοχείο President (Λεωφ. Κηφισίας 43, αίθουσα «Ευρώπη») από τις 9 ως τις 17 Αυγούστου, και καλύφθηκαν στο διαδίκτυο από την ιστοσελίδα της ΕΣΟ (www.chessfed.gr/acropolis2008) με αποτελέσματα, βαθμολογίες, παρτίδες, φωτογραφίες, αλλά και ζωντανή αναμετάδοση των σημαντικότερων παρτίδων κάθε γύρου.

Οι νικητές:

Για να δείτε τις πιο σημαντικές παρτίδες πατήστε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: