5ο Διεθνές Τουρνουά Σκάκι Καλαμαριάς

Ξεκίνησε στις 27 Αυγούστου το 5ο Διεθνές Τουρνουά Σκάκι Καλαμαριάς, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου. Για πρώτη φορά φέτος το τουρνουά διεξάγεται σε δύο ομίλους. Στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας ηγείται ο Γεωργιανός GM Ταμάζ Γκελασβίλι, ενώ ακολουθούν ο Λιθουανός Ροζεντάλις και ο Σουηδός Μπεργκ. Οι τιτλούχοι ανέρχονται σε 26 εκ των οποίων 12 GM, ενώ συμμετέχουν παίκτες από 19 χώρες. Το σύνολο των συμμετοχών και στα δύο group έφθασε τους 222 σκακιστές και σκακίστριες όλων των ηλικιών.

Ο Δήμαρχος Καλαμαριάς Χριστόδουλος Οικονομίδης στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην ιστορία του Διεθνούς Τουρνουά και στην προβολή που επιτυγχάνει μέσω αυτού η πόλη της Καλαμαριάς.

Ο Δήμος Καλαμαριάς έχει αποτελέσει μέχρι σήμερα τον βασικό υποστηρικτή της διοργάνωσης, ενώ κάθε χρόνο προσφέρουν σημαντική βοήθεια το Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης και το Υφυπουργείο Αθλητισμού.

Φέτος τους κύριους χορηγούς της διοργάνωσης απαρτίζουν η Τράπεζα Πειραιώς, ο ΟΠΑΠ , η Vivartia και το Ανατολικό Φροντιστήριο.

Η φιλοξενία των αθλητών γίνεται στο ξενοδοχείο 4* Golden Star, μπροστά στην εξαιρετική παραλία της Περαίας.

Η δημοσίευση των κληρώσεων, αποτελεσμάτων καθώς και η ζωντανή μετάδοση των παρτίδων γίνεται από το site της διοργάνωσης: www.skakistis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: