Παγκόσμια Σκακιστική Ολυμπιάδα Νέων

Τελείωσε η Παγκόσμια Σκακιστική Ολυμπιάδα Νέων κάτω των 16 ετών που διεξήχθη στην Μερσίνα της Τουρκίας από 16 έως 25 Αυγούστου 2008. Η Ελλάδα συμμετείχε για πρώτη φορά στους αγώνες χάρις της πρωτοβουλίας του κ. Γιώργου Τσουνή, προέδρου της Σκακιστικής Ακαδημίας Χαλκίδος, που βρήκε ως χορηγούς την εταιρεία ΧΑΛΚΙΣ ΑΒΕΕ ΒΑΒΟΥΛΙΩΤΗΣ-ΓΟΥΝΑΡΗΣ- ΜΥΤΑΚΗΣ και την ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΥΒΟΙΑΣ οι οποίοι κάλυψαν όλα τα έξοδα.

Η Ελληνική αποστολή αποτελούνταν από τους σκακιστές: Δημήτρη Μπαλόκα, Σωτήρη Μαλικέντζο, Αλέξανδρο Ρηγόπουλο - Τσίγκο, Αναστάσιο Καφετζόπουλο, τον συνοδό προπονητή Συμεών Δημόπουλο και τον κ. Γιώργο Τσουνή που ήταν ο αρχηγός της αποστολής.

Η Ελληνική αποστολή:
Η Ελληνική ομάδα ισοβάθμησε στην 9η θέση με 21 βαθμούς και σύμφωνα με τα κριτήρια ισοβαθμίας κατετάγη 11η σε σύνολο 26 ομάδων.

Η Ελληνική ομάδα:
Τις πρώτες θέσεις κατέλαβαν οι εξής ομάδες: 1η Ινδία με 28,5 βαθμούς, 2η Ρωσία με 28,5 βαθμούς επίσης και 3η Φιλιππίνες με 27 βαθμούς.

Η τελική βαθμολογία:
Φωτογραφίες από τους αγώνες:

Για περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site των αγώνων: http://wyco2008.tsf.org.tr/ καθώς και στην ιστοσελίδα της Σκακιστικής Ακαδημίας Χαλκίδος, στην οποία υπάρχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τους αγώνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: