1ο Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων 2008


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μία ακόμη πανελλήνιας εμβέλειας διοργάνωση ανέλαβε να φέρει σε πέρας η Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδας “Παλαμήδης ο Ευβοεύς”. O λόγος, φυσικά, για την τελική φάση του 1ου Πανελλήνιου Ομαδικού Πρωταθλήματος Παίδων-Κορασίδων που θα φιλοξενηθεί το διάστημα 10 έως 13 Οκτωβρίου στη Χαλκίδα.

Στην τελική αυτή φάση θα λάβουν μέρος οι δώδεκα κορυφαίες νεανικές ομάδες από όλη την Ελλάδα οι οποίες κέρδισαν το δικαίωμα συμμετοχής τους έπειτα από περιφερειακούς προκριματικούς αγώνες που διεξήχθησαν σε όλη τη χώρα. Πιο συγκεκριμένα στη διοργάνωση συμμετέχουν οι εξής ομάδες:

 1. Φ.Ο.Ν. Ηρακλείου “Επικοινωνία”
 2. Ε.Ο.Α.Ο. “Φυσιολάτρης” Νίκαιας
 3. Σ.Μ.Σ. Ελευσίνας
 4. Σ.Α. Θεσσαλονίκης “Ο Γαλαξίας”
 5. Μ.Α.Π.Ο. “Κεραυνός” Ωραιοκάστρου
 6. Α.Ο. “Κύδων” Χανίων
 7. Σ.Α. Χανίων
 8. Σ.Ο. Καβάλας
 9. Ο.Σ. Γιαννιτσών
 10. Σ.Ε. Βόλου
 11. Σ.Ο. Θεσπρωτίας
 12. Σ.Ο. Αιγάλεω (προσκεκλημένος των διοργανωτών)

Οι αγώνες θα φιλοξενηθούν στους άνετους χώρους του ξενοδοχείου “Παλίρροια” στην παραλία της Χαλκίδας ενώ η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Διοργανωτές του πρωταθλήματος είναι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ευβοίας, η Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδος «Παλαμήδης ο Ευβοεύς» και η ΕΣΟ. Αξίζει να σημειωθεί, ότι, μετά τη χρηματοδότηση της ελληνικής αποστολής - η οποία συγκλήθηκε με πρωτοβουλία και ενέργειες της Σ.Α.Χαλκίδας- για τη συμμετοχή της στην Ολυμπιάδα Νέων 2008 στην Τουρκία, αυτή είναι η δεύτερη φορά που η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση της Ευβοίας και η εταιρεία ΧΑΛΚΙΣ Α.Β.Ε.Ε. χρηματοδοτούν μία σημαντική σκακιστική εκδήλωση.

Χορηγοί της διοργάνωσης είναι η ATEbank, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ευβοίας και η ΧΑΛΚΙΣ Α.Β.Ε.Ε. οι οποίοι, για ακόμη μία φορά φανερώνουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για την ανάπτυξη και διάδοση του κορυφαίου πνευματικού αθλήματος όχι μόνο στην Εύβοια αλλά σε ολόκληρη τη χώρα.

Μετά τη διοργάνωση του Πανελλήνιου Φοιτητικού Πρωταθλήματος 2008 στα Ψαχνά της Εύβοιας, το φετινό 1ο Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων είναι η δεύτερη πανελλήνιας εμβέλειας διοργάνωση που αναλαμβάνει η Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδας και φυσικά, δε θα είναι η τελευταία. Στόχος της Ακαδημίας με την ανάληψη αυτών των σημαντικών διοργανώσεων, είναι η ανάδειξη του σκακιού ως μία ωφέλιμη και δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά και, εν γένει, τη νεολαία, μακριά από τα φαινόμενα ντόπινγκ που ταλανίζουν εσχάτως τον ελληνικό αθλητισμό. Στο σκάκι η μόνη “ντόπα” του αθλητή είναι η αγάπη του για ένα άθλημα που είναι μεν δύσκολο, προσφέρει όμως έντονη χαρά και ικανοποίηση τους αισθήματος της δημιουργικότητας σε όσους ασχολούνται συστηματικά με αυτό.

Για πληροφορίες για τις δραστηριότητες και τις εκδηλώσεις που προγραμματίζει η Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο πρόεδρο της Ακαδημίας κ. Γιώργο Τσουνή: Τηλέφωνο: 6932-274274, Fax: 22210-85737, E-mail: tsounisg@otenet.gr και στον γραμματέα της Ακαδημίας κ. Κωνσταντίνο Χουχούμη: Τηλέφωνο: 22210-21093, 6974-312421. Πληροφορίες για τις δραστηριότητες της Σκακιστικής Ακαδημίας υπάρχουν και στη νέα ιστοσελίδα της Ακαδημίας στη διεύθυνση: http://www.skakistikiakadimia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: